Kårvalet 2020 – valplattform

KÅRVALET SNART SLUT – KOM IHÅG ATT RÖSTA

Du som är medlem i Uppsala studentkår har rösträtt fram till och med TORSDAG. Det tar bara en minut att lägga din röst. Du gör det enkelt här:
http://www.uppsalastudentkar.se/karvalet

S-studenter är det enda vänsterparti som ställer upp i år. På andra sidan finns kårhögern (AFK) som numer i praktiken består av den mörkblåbruna föreningen Heimdal. Med dem har det “opolitiska” partiet UUS samarbetat med under året.

Dessa båda partier vill inte att studenternas främsta påverkansorgan ska syssla med vad de kallar “partipolitik”. Vad de egentligen menar är att de inte vill att kårens medlemmar ska veta vem som styr.

Vi har en annan idé om vad kåren bör vara: vi vill se till att klimatfrågor tas på allvar av universitetet, att studenters inflytande stärks och att allas rätt till högre utbildning säkras.
Frågor som dessa kan inte drivas utan att kåren har möjlighet att vara politisk – en opolitisk kår är därför en konservativ kår.

I år är det särskilt viktigt att du som har progressiva värderingar och är medlem i kåren röstar. Valdeltagandet är ofta lågt och vårt kårparti S-studenter är alltså det enda progressiva parti som ställer upp.

Rösta för en kår som vågar ta ställning. Rösta på S-studenter.

_______________________

Liksom tidigare år presenterar Laboremus kårparti S-studenter en valplattform inför kårvalet.

Kårvalet pågår mellan 9-23 april. S-studenter är det enda vänsterparti som ställer upp i årets val. Det är därför extra viktigt att du som progressiv student lägger din röst på just S-studenter i år.

Rösta gör du på karvalet.nu.

Läs vår valplattform HÄR.

kårpartiets s-studenters valplatform 2019

Lämna en kommentar